Ce lichid curata cel mai bine rugina, experiment

Presupun că ați auzit de faptul că Coca Cola curăță rugina și asta o transformă într-o băutură periculoasă. De fapt ce anume din această băurută ajută la îndepărtarea ruginii? Este ea cea mai la-ndemână soluție? E periculoasă din această pricină? Am zis că e un prilej numai bun pentru un experiment împreună cu copiii și să aflăm răspunsurile totodata.
Am ales să folosim următoarele lichide Coca Cola, apă tonică, suc de mere și oțet. Prima observație a fost faptul că apa ruginește fierul deoarece am scufundat acele cuie cu 3 zile înainte de experiment iar cuiele au riginit foarte tare. 

În urma experimentului Sebi a tras concluziile și surpriză, Coca cola îndepărtează cel mai greu rugina. De ce oare? Pentru că nici cofeina nici zahărul nu actionează asupra ruginii, ci acidul acetic. Acest acid se află într-o cantitate mult mai mare în oțet față de celelalte lichide iar oțetul a curățat cel mai bine rugina de pe cuiele noastre. 


În concluzie, dacă vreți să curățați rugina, oțetul sau lămâia sunt cele mai la îndemână, dar nu neapărat un înlocuitor al soluțiilor create special pentru așa ceva. Așadar beți liniștiți cola, nu o să pățiți nimic. Bine, dacă o beți în loc de apă e posibil să aveți probleme, dar întrăm în alt subiect. Orice exces dăunează.

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea