Despre viață


Tot circulă pe rețelele de socializare această imagine, cele 3 perioade ale vieții despre care ne plângem cu toții, inclusiv eu, așadar îmi propun să o analizez puțin.


Copilăria, ai timp și energie dar nu ai bani. Dacă ne referim la perioada adolescenței întradevăr ai energie dar timp nu prea. Ai obligații destule, școala îți poate răpi 8 ore pe zi lejer dacă te ții de ea. Oricum să zicem că ai și timp berechet și-ți mai trebuiesc banii, dar pentru ce? Banii nu ar trebui să fie o problemă când ai un țel bine determinat iar dacă părinții nu te pot ajuta în privința asta, poți munci că doar ai timp. Așadar timpul trece și ne dăm seama că nu am făcut mare lucru în adoleșcență iar noi dăm vina pe bani.

La vârsta matură, ai bani și energie dar nu ai timp? Banii îi faci în 8 ore de muncă, cam același timp implicat în adolescență pentru învățat. Stiu, vei fi tentat să spui că mai ai și treburile casei dar acel timp poate fi cumpărat cu bani, nu? Angajezi o bonă sau o menajeră pentru curățenie și rezolvi problema, doar ai bani. Totuși ne plângem de timp, timp în care ai vrea să faci ce? Cred că nu prea știm exact ce vrem să facem cu el dar ne plângem că ne lipseste și uite așa trece și această perioadă.

La vârsta a treia ai timp și bani dar nu mai ai energie. Timpul e relativ la vârstnici, în funcție de atribuiții, mai ies cu nepoții și își ajută copiii cum pot. Oricum ne văităm că ne lipsește energia, pentru ce? Atâta timp cât ai bani și timp, dacă ești și sănătos poți face orice, întradevăr mai greu dar se poate, totuși ne plângem. Ne plângem pentru că oricum nu știm exact ce vrem să facem.

Nu cumva habar nu avem ce să facem cu viețile noastre și ne plângem în decursul ei de neajunsurile pe care le avem? Nu cumva ar trebui să ne propunem un scop pe care să-l urmăm? Dragilor, haideți să trăim frumos așa cum ne dorim. Să luptăm pentru visele noastre, avem tot ce ne trebuie indiferent de vârsta la care ne aflăm. Fără bani, energie sau timp, e cazul să ridicăm capul din pămând și să luptăm pentru ceea ce ne dorim să fim. Eu zic că se poate, nu e niciodată prea târziu. Nu trebuie decât să facem puțină ordine-n idei și să căutăm soluții la probleme și nu invers. Succes!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea