Mars One


Cred că toată lumea a văzut imagini de pe planeta Marte sau știri cu anumite descoperiri ale lui Curiosity. Dacă aceste știri nu v-au captat interesul până acum, atunci cu siguranță filmul Marțianul poate fi o sclipire în ceea ce privește călătoria pe Marte dar și pentru știința necesară supraviețuirii pe planeta ”pe care nu crește nimic”.

Din câte știu cel mai popular și îndrazneț program de colonizare a planetei Marte, la ora actuală, este Mars One. A fost fondat în anul 2011 de doi olandezi, Bas Lansdorp și Arno Wielders, după o discuție cu potențialii producători de componente aerospațiale iar programul lor sună cam așa:

- proces de recrutare a astronauților până în anul 2017, dacă sunteți interesați încă mai aveți posibilitatea să vă înscrieți;
- va urma un program de antrenamente. Să stai închis pentru tot restul vieții și sa fii medic, inginer, muncitor, practic să fii bun la toate nu cred că e lucru ușor.
- în 2020 satelitul necesar comunicarii interplanetar va fi lansat pe orbita lui Marte.
- în 2022 al doilea satelit pentru comunicare va fi lansat pe orbita soarelui pentru ca atunci când planetele vor fi de o parte și de cealaltă a soarelui, comunicarea să poată fi posibilă. Tot în acest an un rover va căuta cel mai potrivit loc pentru căminul oamenilor.
- în 2024 vor ajunge pe planeta Marte 6 capsule care vor conține un alt rover, tehnologie pentru menținerea vieții, hrană și căminul oamenilor.
- în 2025 roboțeii rover vor conecta capsulele între ele pentru a pregăti ecosistemul oamenilor. Vor extrage apa din sol,  o parte va fi transformată în apă potabilă, iar cealaltă în oxigen. Nitrogenul și argonul din atmosfera planetei vor fi filtrați și adăugați în capsulă pentru a face aerul din interior respirabil.
- în 2026 primul echipaj va porni în călătoria fără întoarcere către Marte.
- după 8-10 luni de călătorie, în anul 2027, oamenii vor ajunge pe Marte. Aici se vor acomoda cu gravitatia și cu mediul pregătit pentru ei. Vor instala panouri solare, vor porni producția pentru hrana și se vor asigura că au tot ce le trebuie pentru ca viața lor să nu fie în pericol.
- în 2028 al doile echipaj va pleca spre Marte. Se dorește ca la fiecare 2 ani să plece câte un echipaj format din 4 persoane.

Dacă totul decurge bine, în următorii 12 ani, oamenii vor ajunge pe planeta Marte. Pentru toată nebunia asta va fi nevoie de diverse tehnologii, așadar în următoarele posturi voi încerca să deslușesc și să vă prezint cât mai multe dintre cele necesare pentru această expediție.

Sursa http://www.mars-one.com/mission/roadmap

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea